Miner.farm Crypto Currency Community Forum

Browse and post your favorite coin/crypto news, miner.farm and PiMP OS updates and announcements, mining guides, overclocking tips, and more...

Quick Links


gputool: How to Overclock NVIDIA and AMD GPUs



  • Hi, Im new to mining and was wondering about my the config of my two titan Xp's . Is 40 m/h low for these cards when mining ethe. Should I push them harder is this reasonable?

    "gpu_id": "0",
    7 "NVCOffset": "100",
    8 "NVMOffset": "800",
    9 "NVPLimit": "150",
    10 "fanspeed": "78",
    11 "temptarget": "70"
    12 },
    13 {
    14 "gpu_id": "1",
    15 "NVCOffset": "100",
    16 "NVMOffset": "800",
    17 "NVPLimit": "150",
    18 "fanspeed": "78",
    19 "temptarget": "70"
    20 }

    TH: 02/17/18-17:27:37 - New job from eth-us-east1.nanopool.org:9999
    ETH - Total Speed: 79.589 Mh/s, Total Shares: 131, Rejected: 0, Time: 04:14
    ETH: GPU0 39.869 Mh/s, GPU1 39.719 Mh/s
    GPU0 t=53C fan=78%, GPU1 t=49C fan=78%
    ETH: 02/17/18-17:28:06 - New job from eth-us-east1.nanopool.org:9999
    ETH - Total Speed: 79.073 Mh/s, Total Shares: 131, Rejected: 0, Time: 04:15
    ETH: GPU0 39.602 Mh/s, GPU1 39.472 Mh/s



  • in my json file i have all my cards capped at 150 but nvidia-smi says they are going over, why is that?

    +-----------------------------------------------------------------------------+
    | NVIDIA-SMI 384.98                 Driver Version: 384.98                    |
    |-------------------------------+----------------------+----------------------+
    | GPU  Name        Persistence-M| Bus-Id        Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
    | Fan  Temp  Perf  Pwr:Usage/Cap|         Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
    |===============================+======================+======================|
    |   0  GeForce GTX 1070    On   | 00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   67C    P2   169W / 150W |   1369MiB /  8114MiB |     92%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   1  GeForce GTX 108...  On   | 00000000:02:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   48C    P2   134W / 150W |   1403MiB / 11172MiB |     76%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   2  GeForce GTX 1070    On   | 00000000:03:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   58C    P2   136W / 150W |   1338MiB /  8114MiB |     96%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   3  GeForce GTX 1070    On   | 00000000:05:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   58C    P2   122W / 150W |   1338MiB /  8114MiB |    100%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   4  GeForce GTX 108...  On   | 00000000:06:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   50C    P2   164W / 150W |   1403MiB / 11172MiB |     84%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   5  GeForce GTX 108...  On   | 00000000:07:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   52C    P2   136W / 150W |   1403MiB / 11172MiB |     94%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   6  GeForce GTX 108...  On   | 00000000:09:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   47C    P2   163W / 150W |   1403MiB / 11172MiB |     87%      Default |
    +-------------------------------+----------------------+----------------------+
    |   7  GeForce GTX 1070    On   | 00000000:0A:00.0 Off |                  N/A |
    | 90%   60C    P2   180W / 150W |   1338MiB /  8114MiB |     95%      Default

  • Staff

    You have to apply the values by running gputool --config



  • @melt I did



  • Anyone have any Ideas? I cant get the fans to adjust to 100 Percent,
    Tried removing the gpu-config.json and rebuilding. Done every step on this page.
    Cannot get the fans to go above 22%
    Any help would be appreciated.

    "gpu_id": "0",
    30 "AMDCoreClk": "1200",
    31 "AMDMemClk": "1800",
    32 "AMDPtune": "7",
    33 "fanspeed": "100",
    34 "temptarget": "70"


  • Developer

    @jcarpenter

    Hello jcarpenter,

    Could you confirm which miner you are using, as I know for instance with claymore dual in the Flag section that both “—ttstop” and “—tt “ need to be deleted otherwise it overrides gputool settings.

    Best Louis



  • @louis Found the solution, Using Claymore Dual but only mining one. Used the -fanmin to 90 solved the problem. Unit running swimmingly now.


  • Developer

    @jcarpenter

    Many thanks for the update jcarpenter, and glad your rig is running smoothly by adding "-fanmin", great work :)

    Best Louis


  • Staff

    New youtube video added to top of original post! Thanks Doc.


  • Staff

    ohgodatool has been modified to use PCI BUS ID as the -i parameter instead of AMD's idea of the number.

    Here is example how to use:

    [Agent: m204-2.15-mix (Running) Total HR: [0.00Kh/s] Miners running [0] GPUs [none active]]
    [09:21 AM][Uptime: 0d 0:29][root@pimp3(10.0.0.204)]
    [/root]:# gputool --list
    PIMP GPU Tool v20191007
    GPUs type: Mixed
     ---
    4 GPUs seen in hardware ('lspci' output):
    01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GP104 [GeForce GTX 1070] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    03:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GP104 [GeForce GTX 1070] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    04:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] (rev c7) (prog-if 00 [VGA controller])
    05:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] (rev e7) (prog-if 00 [VGA controller])
     ---
    GPUs reported by AMD driver ('amdmeminfo' output):
    04.00.0: Radeon RX 480: xxx-xxx-xxx: SK Hynix H5GC4H24AJR: GDDR5: Polaris10
    05.00.0: Radeon RX 580: MS-V34114-F1: Samsung K4G80325FB: GDDR5: Polaris10
     ---
    GPUs reported by NVidia driver ('nvidia-smi' output):
    01:00.0: GeForce GTX 1070: 8119 MiB: 86.04.50.00.46: GPU-01a09b6d-e738-2eb6-77ea-2d813faec5c4
    03:00.0: GeForce GTX 1070: 8119 MiB: 86.04.50.00.46: GPU-60e2ce38-54a1-ceb8-e987-89fc36778f9d
    [Agent: m204-2.15-mix (Running) Total HR: [0.00Kh/s] Miners running [0] GPUs [none active]]
    [09:22 AM][Uptime: 0d 0:30][root@pimp3(10.0.0.204)]
    [/root]:# ohgodatool -i 04.00.0 --show-core
    DPM state 0:
            VDDC: 800 (voltage table entry 0)
            VDDC offset: 0
            Core clock: 300
    DPM state 1:
            VDDC: 65282 (voltage table entry 1)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 608
    DPM state 2:
            VDDC: 65283 (voltage table entry 2)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 910
    DPM state 3:
            VDDC: 65284 (voltage table entry 3)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1077
    DPM state 4:
            VDDC: 65285 (voltage table entry 4)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1145
    DPM state 5:
            VDDC: 65286 (voltage table entry 5)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1191
    DPM state 6:
            VDDC: 65287 (voltage table entry 6)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1236
    DPM state 7:
            VDDC: 65288 (voltage table entry 7)
            VDDC offset: 0
            Core clock: 1200
    
    [Agent: m204-2.15-mix (Running) Total HR: [0.00Kh/s] Miners running [0] GPUs [none active]]
    [09:22 AM][Uptime: 0d 0:31][root@pimp3(10.0.0.204)]
    [/root]:# ohgodatool -i 05.00.0 --show-core
    DPM state 0:
            VDDC: 750 (voltage table entry 0)
            VDDC offset: 0
            Core clock: 300
    DPM state 1:
            VDDC: 65282 (voltage table entry 1)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 600
    DPM state 2:
            VDDC: 65283 (voltage table entry 2)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 918
    DPM state 3:
            VDDC: 65284 (voltage table entry 3)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1167
    DPM state 4:
            VDDC: 65285 (voltage table entry 4)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1239
    DPM state 5:
            VDDC: 65286 (voltage table entry 5)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1282
    DPM state 6:
            VDDC: 65287 (voltage table entry 6)
            VDDC offset: -26
            Core clock: 1326
    DPM state 7:
            VDDC: 65288 (voltage table entry 7)
            VDDC offset: 0
            Core clock: 1200
    
    [Agent: m204-2.15-mix (Running) Total HR: [0.00Kh/s] Miners running [0] GPUs [none active]]
    [09:23 AM][Uptime: 0d 0:31][root@pimp3(10.0.0.204)]
    [/root]:#
    

 



Want 10% more hash from your rigs?



We promise to keep your email safe and never spam you.



© 2014-2020 Miner.farm | By Miners, For Miners | Portable Instant Mining Platform, LLC