Welcome to the PiMP Mining Community Forum.


Coin/crypto news, miner.farm and getpimp.org announcements, guides, and tips.


Problem with RDP/VNC


  • Developer

    Sounds like either onboard gpu enabled and or uefi not enabled, could you check on your BIOS please?
    Many thanks


  • Developer

    Me5,

    Could you upload or explain what the error message says in detail?
    Thank you



  • @ldemorgan the onboard gpu is definitely disabled.

    0_1519542974435_2018-02-25 15.11.45.jpg

    I do get some errors at the start of boot, don't know if this is one of the root causes.

    0_1519543018392_2018-02-25 14.27.19.jpg



  • For further info, I am experiencing exactly the same problem when I have AMD cards installed, tried both Saphhire RX580 8GB and Asus RX570 4GB mining, same symptoms. If I remove the AMD cards and use 2 x Nvidia 1050Ti, I have a GUI, and RDP.


  • Developer

    @slvorster

    Is this using the latest Pimp OS version 2.5-all?
    Many thanks


  • Developer

    @me5

    Thank you Me.

    For the 'Cannot RDP (error connecting to 5900)", there is a workaround that worked for previous version of Pimp OS. Could you ssh in and run the following command please "systemctl start lightdm && systemctl start --user pimpvnc" - then RDP in.

    Let me know if this helps.

    Louis



  • @ldemorgan
    command line returns:

    Job for pimpvnc.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl --user status pimpvnc.service" and "journalctl -xe" for details.

    systemctl --user status pimpvnc.service gives:

    Loaded: loaded (/etc/systemd/user/pimpvnc.service; enabled; vendor preset: enabled)
    Active: inactive (dead) (Result: exit-code) since Sun 2018-02-25 09:08:16 EST; 40s ago
    Process: 4174 ExecStart=/usr/bin/x11vnc -v -display :0 -auth /var/run/lightdm/root/:0 -nopw -logappend /var/log/pim
    Main PID: 4174 (code=exited, status=1/FAILURE)

    Feb 25 09:08:16 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
    Feb 25 09:08:16 pimp2 systemd[3967]: Stopped PiMP VNC Service.
    Feb 25 09:08:16 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Start request repeated too quickly.
    Feb 25 09:08:16 pimp2 systemd[3967]: Failed to start PiMP VNC Service.

    journalctl -xe gives:

    Feb 25 09:10:46 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
    Feb 25 09:10:46 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Unit entered failed state.
    Feb 25 09:10:46 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Failed with result 'exit-code'.
    Feb 25 09:10:48 pimp2 systemd[3967]: pimpvnc.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
    Feb 25 09:10:48 pimp2 systemd[3967]: Stopped PiMP VNC Service.
    -- Subject: Unit UNIT has finished shutting down


  • Developer

    @me5 said in Problem with RDP/VNC:

    pimpvnc.service failed because the control process exited with error code

    Thank you Me for running the command and pasting the error output, I will pass this onto dev team to look into.



  • @ldemorgan . Yes, downloaded the latest from the site, and ran "pimpup" immediately.



  • @ldemorgan. I am very much Noob on Pimp, I downloaded it a few days ago, and see I downloaded V2.4.2-all, and then ran pimpup.....not sure if that updates to 2.5.

    I will download 2.5-all this evening and try that and confirm.


  • Developer

    @slvorster

    We here to help where we can Slvorester - yes please try 2.5-all and let us know how you get on.



  • I'm having the same issue. Just updated PiMP to the most recent as of today. Tried the command above but nothing changed.


  • Developer

    @ryen-masters

    Hello Ryen,

    What error message do you receive? - Is it the "error connecting to 5900"?

    Many thanks



  • @ldemorgan. Ok. I have re-imaged my drive with a fresh copy of 2.5-all. I first ran it in a small nvidia rig, and can access the directly connected GUI, a RDP GUI, and SSH. I have taken that same drive to my AMD rig. it starts up and then stops at the following screen, with multiple "Invalid PCI ROM Header".

    0_1519756082077_amd error.jpg

    . I cannot access the RDP either, but I can access via SSH, and start a miner successfully....

    Any guidance will be appreciated.



  • Hello @ldemorgan -
    Yes,
    “Error connecting to 127.0.0.1 5900”. Any help is greatly appreciated!


  • Developer

    @slvorster

    Hello Slvorster,

    Sorry for my late reply - yes dev team have been notified, and when I receive an update, I will let you know via this forum thread.

    Thanks for your continued support.
    Best, Louis



  • Thank you Louis

    I will wait for your reply before I try again.

    Kind regards



  • Hey. I'm having the exact same issue. I've tried running "systemctl start lightdm && systemctl start --user pimpvnc". It runs correctly (no error) but connecting via RDP gives the "Error connecting to 127.0.0.1 5900" message.



  • @ldemorgan thanks for your help!



  • This post is deleted!

 



Want 10% more hash from your rigs?



We promise to keep your email safe and never spam you.



Copyright (c) 2012-2019 Portable Instant Mining Platform LLC. All rights Reserved.