Miner.farm Crypto Currency Community Forum

Browse and post your favorite coin/crypto news, miner.farm and PiMP OS updates and announcements, mining guides, overclocking tips, and more...

Note: To change your forum username: login, click your avatar icon (top right?), Edit Profile. Change the "full name" field to your preferred username.

Quick Links


Not all fan speeds being set



  • All,

    I have 4 GPUs:

    • Gigabyte 3090 Gaming OC 24gb
    • Nvidia 3080 Founders edition
    • Gigabyte 3070 Gaming OC 8gb
    • Nvidia 3070 Founders edition

    Oddly enough, 2 of the 4 set correctly, and the others do not.

    • Gigabyte 3090 Gaming OC 24gb [Works]
    • Nvidia 3080 Founders edition [Static @30%]
    • Gigabyte 3070 Gaming OC 8gb [Doesn't work, @ 0%]
    • Nvidia 3070 Founders edition [Works]

    I verified the fans work on the Gigabyte 3070 in another computer; using their utility I can adjust the fans fine -- without it they turn off.

    I have "targettemp": 0 configured with "fanspeed": 80; however only 2 of the four take the fan speed setings.

    All four do take the NVPLimit setting as expected.

    I have tried setting the speed in miner configurations as well, to no effect on these 2 cards.

    So what can I do to force the fan speed?

    Contents of my gpu-config.json:

    "gpuSettings" : [
          {
             "NVCOffset" : 0,
             "NVMOffset" : 0,
             "NVPLimit" : 360,
             "bus_id" : "01:00.0",
             "fanspeed" : 80,
             "gpu_id" : 0,
             "temptarget" : 0
          },
          {
             "NVCOffset" : 0,
             "NVMOffset" : 0,
             "NVPLimit" : 210,
             "bus_id" : "03:00.0",
             "fanspeed" : 80,
             "gpu_id" : 1,
             "temptarget" : 0
          },
          {
             "NVCOffset" : 0,
             "NVMOffset" : 0,
             "NVPLimit" : 310,
             "bus_id" : "05:00.0",
             "fanspeed" : 80,
             "gpu_id" : 2,
             "temptarget" : 0
          }
       ]
    

    Thanks!



  • From miner.farm without the Gigabyte 3070 installed, note the 3070 founders edition at 30%:

    GPU Status Hashrate Accept/Reject HW Temp Fan Core Memory Power
    01:00 Alive 106.36 Mh/s NA NA 55C 80% 1770 9501 353.52 W
    03:00 Alive 51.71 Mh/s NA NA 52C 80% 1980 6800 181.08 W
    05:00 Alive 86.94 Mh/s NA NA 66C 30% 1590 9251 229.83 W



  • Hello dragneel1945, have you tried any of these GPU one at a time? You would have to use gputool --reset to reset the gpu-config.json file. this might help narrow down the problem to particular GPUs or PCIe lanes conflicting, or riser/cable/power issue. Thanks!



  • @badboybill I've been helping @dragneel1945 out and we've blown the file away multiple times when working through the gputool support document.

    Next is to try different risers because the card works as expected on another system running Windows & the Gigabyte utility to control the GPU.


 



Want 10% more hash from your rigs?



We promise to keep your email safe and never spam you.



© 2014-2021 Miner.farm | By Miners, For Miners | Portable Instant Mining Platform, LLC